Jespers Torvekøkken reducerer bioaffald med op til 90%
Cateringvirksomheden Jespers Torvekøkken har anskaffet et komposteringsanlæg, som reducerer bioaffald med op til 90% på kun 24 timer.
Som et led i Jespers Torvekøkkens strategiske arbejde med FN’s verdensmål nr. 12, som omhandler ansvarligt forbrug og produktion, har de investeret i et komposteringsanlæg.
Når Jespers Torvekøkken reducerer bioaffald på denne måde spares der på CO₂ regnskabet ved ikke at transportere store mængder af affald. I anlægget samles alt bioaffald, såsom madrester, aftørringspapir og andre komposterbare produkter. Disse bliver herefter processeret i et specielt komposteringsanlæg, som med den optimale temperatur, fugtighed og andel af mikroorganismer sikrer de bedste kompostforhold. Det kan nemlig være en omstændig proces at kompostere, men med anlægget reduceres deres bioaffald med op til 90% på kun ét døgn.
Kompost er et godt restprodukt, og kan blandt andet bruges til gødning, dyrkning af nye grøntsager eller som miljøvenligt affald, der ikke belaster CO₂ regnskabet.