Fra brødskorper til grøn energi
På Schæffergården omdannes madrester til grøn energi.
Kartoffelskræller, brødskorper og rester, der ikke bliver spist op i Schæffergårdens restaurant bliver nu omdannet til grøn strøm og varme, skriver Turisme.nu
Hotel og konferencecentret lægger vægt på bæredygtighed, og den tanke strækker sig nu helt ud i køkkenet. Schæffergården har nemlig fået installeret et affaldssystem, der genanvender de 21 årlige tons bioaffald. Samtidig giver det nye system et bedre arbejdsmiljø for køkkenets medarbejdere og et plus til stedets grønne profil.
”Bæredygtigheden er vigtig for Schæffergården – både i forhold til vores medarbejderes arbejdsmiljø og i forhold til vores omgivelser. Vi har det godt med, at de 21 tons organisk affald, vi årligt generer bliver brugt til grøn strøm og varme,” siger Schæffergårdens direktør, Peter Feddersen.
Læs hele historien her.