Hotel Brandan er et bæredygtigt fire-stjernet hotel. Det er ligger placeret i hjertet af Gundadalur kun få minutters gang fra Torshavns rådhusplads, shopping center og nationale fodboldstadion. Hotellet har 124 værelser, 4 mødelokaler, sauna, fitnessrum, jacuzzi og 130 parkeringspladser.
Hotel Brandan i Torshavn er opkaldt efter helgenen Sankt Brendan (484 - 577), som var en irsk munk og den første navngivne person til at nå Færøerne. Sankt Brendan, kendt som Søfareren Sankt Brendan, var en eventyrer hvis mod tog ham gennem høj sø til øer og fastland. I sin dagbog beskrev Sankt Brendan sin reje til Færøerne, hvordan han sejlede fra ø til ø og vandrede i bjergene.
Et besøg til Hotel Brandan er mere en fantastisk service. Det er også en unik kunstoplevelse. De storslåede værker i prangende farver skabt af den Færøske kunstner, Edward Fuglø for hotellet er en hel central del af hotellets koncept.
Hotel Brandan i Torshavn søger konstant efter at løfte barren yderligere i deres miljøpolitik og stræber efter at minimere deres miljømæssige påvirkning. I 2020 blev de certificeret Green Key.
foruden at være Green Key certificeret, fokusere hotellet også på at støtte lokale initiativer så som 'Rudda Føroyar', som er Færøernes svar på 'World Cleanup Day'. Denne begivenhed bringer de lokale sammen om at befri Færøerne fra henkastet affald i naturen.
Hver eneste gang hotellet får brug at erstatte produkter med nye, såsom møbler, går de ekstra langt for at erstatte de forældede med de mest bæredygtige løsninger i rejsen mod at skabe en helt igennem bæredygtig forretning - i tråd med Green Keys kriterier.
Deres mål er konstant at optimere deres rutiner og procedure i samspil med de produkter og services de udbyder. For at nedbringe deres miljømæssige påvirkning - bliver alle nye tekniske installationer valgt, så de er i tråd med Green Keys anbefalinger. Alle eksisterende - og kommende produkter skal være bæredygtige. Hotel Brandan søger at danne aktive partnerskaber med lokale organisationer, som arbejder med miljøfremme. Derudover, invitere de personalet til at byde ind med deres bæredygtige ideer.