Hver anden dansker vil rejse bæredygtigt


images

For 45 procent af danskerne er muligheden for at rejse bæredygtigt ganske afgørende for, hvor den næste ferierejse skal gå hen. Det viser en ny undersøgelse, som Opeepl har gennemført for rederiet Fjord Line. Kun hver ottende dansker har dog helt styr på, hvad det vil sige at rejse bæredygtigt.

Overvejelser om, hvilke aftryk solferien efterlader på miljøet og lokalbefolkningen fylder i tankerne hos hver anden dansker, når de booker ferie.

Og for 45 procent af danskerne er muligheden for at rejse bæredygtigt i høj eller nogen grad afgørende for, hvor de rejser hen.

“Danskerne er generelt blandt foregangsmændene, når det handler om miljøvenlige initiativer og bæredygtig adfærd, som fylder mere og mere i vores bevidsthed. Det smitter af, når vi rejser ud i verden, og derfor bliver bæredygtige rejser også noget, vi har mere og mere fokus på,” forklarer Adriana Budeanu, assisterende professor og forsker i bæredygtig turisme på CBS.

Forskelligt fokus
Undersøgelsen afslører, at kvinder går mere op i bæredygtige rejser end mænd. Hver anden kvinde svarer, at bæredygtighed i høj eller nogen grad er afgørende, når hun bestiller ferie, mens det samme kun gælder for 40 procent af mændene. Forskellen ses også, når man sammenligner unge og ældre. Danske turister i aldersgruppen 18-29 år går mindst op i bæredygtighed, når de bestiller rejser.