Er jeres økologiske spisemærke på trapperne?


images

Mange Green Key virksomheder vælger også at mærke sig med Det Økologiske Spisemærke, og for Green Key virksomheder giver det endnu mere mening, da det giver flere point i de reviderede kriterier for 2017. Det Økologiske Spisemærke er en statslig mærkningsordning der viser, hvor mange procent økologi du anvender i dit køkken. Spisemærket findes i guld (90-100 %), sølv (60-90 %) og bronze (30-60 %) og administreres af Fødevarestyrelsen.

Spisemærket gør det muligt for forbrugerne at vælge økologisk når de spiser ude, og det giver dig mulighed for at signalere, hvilke værdier, der er vigtige på netop dit spisested. Det Økologiske Spisemærke er gratis og kan anvendes af alle professionelle køkkener, der er registreret i smiley-ordningen. Eftersom som ”Green Key” virksomhed allerede arbejder aktivt med økologi, er det økologiske spisemærke måske på trapperne?

 

Sådan kommer du nemt i gang

Start med at finde fakturaer/opgørelser fra din/dine leverandører tre måneder bagud samt en computer med internetadgang. De tre måneders fakturaer/opgørelser bruges til at beregne, hvor stor en procentandel af jeres mad og drikkevarer der er økologiske. Nogle varer tæller ikke med i øko-regnskabet – det gælder bl.a. nonfood, vand, salt og kød fra jagt/vildt og vildtfangede fisk.

Har du én leverandør kan du blot indsende dine fakturaer/opgørelser fra de seneste tre måneder. Har du flere leverandører eller handler du nogle gange ind i supermarkeder, kan du anvende øko-regnskabet til at udregne din samlede økologiprocent.

Vil du læse mere om Det Økologiske Spisemærke kan du bestille en gratis ”Kom i gang pakke” her >

 

Hjælp til øko-regnskab og ansøgning

Inden du går i gang med at udfylde dit øko-regnskab, kan det være en god idé at kigge på hjemmesiden www.økologisk-spisemærke.dk og se vejledningsvideoen, der skridt-for-skridt guider dig igennem øko-regnskab og ansøgning. Se vejledningsvideoen her >

Selve ansøgningen til Det Økologiske Spisemærke foregår via hjemmesiden, læs mere her >

 

Brug for yderligere vejledning?

Hvis du har yderligere spørgsmål efter du har orienteret dig på spisemærke-hjemmesiden og set vejledningsvideoen, er du velkommen til at kontakte Fødevarestyrelsens økologi-team på e-mail okologisk-spisemaerke@fvst.dk.